Elég rossz véget ért el a henna festés egy 16 éves lány számára

A henna festésre a legtöbben ártalmatlan ideiglenes mintákként tekintünk, ami mondjuk arra jó, hogy néhány hétre magunkon hordhassunk egy olyan mintát, amit állandóra nem tudunk, vagy nem akarunk valami oknál fogva bevállalni. Néha persze előfordul, hogy ezekkel a festésekkel is megjárják emberek – nemrég egy brit lány, a St. Albansban élő Mary Bates fázott rá a törökországi henna festésre.

Hirdetés

A 16 éves lány egy álomfogót festetett fel magának, amivel eleinte semmi gondja nem volt, de pár nap múlva égni és hegesedni kezdett.

scar2.jpg

scar1.jpg

Valószínűleg olyan kémiai anyagok kerültek a henna festékbe, amelyek kiváltották ezt a reakciót a bőrrel érintkezve. Egy dolog biztos, Mary lába néhány nap múlva így nézett ki.

scar3.jpg

Hazatérve Angliába persze azonnal kórházba ment, ahol specialisták láttak hozzá sérülésének kezeléséhez. A lány most 12 hónapig semmiféle festékanyagot nem vihet fel a bőrére, beleértve a hajfestékeket is, amelyek parafenylenediamint (PPD-t) tartalmazhatnak.

scar_mary.jpg

Mivel a lány modellként és sminkesként is szárnyait bontogatja, elég nehéz helyzetbe került, de reméli, hogy többé nem kell ugyanezen keresztülmennie, amin az elmúlt időszakban…

Forrás: blog.tattoodo.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés