Így működik a lézeres tetováláseltávolítás a gyakorlatban

Ha felvarrattál magadra egy olyan mintát, amit már nagyon megbántál, akkor három lehetőséged van. Vagy megtanulsz mégis együtt élni vele, vagy csináltatsz egy fedőtetkót, vagy lézeres eltávolításra vállalkozol. A New York-i Laninek eltartott egy ideig, míg ez utóbbira rászánta magát, de végül az egyik legkeresettebb specialista, Bethany Cirlin kezei alatt belátta, nem is olyan vészes az egész.

Hirdetés

Lézeres tetoválás-eltávolításra több, egymást követő alkalommal kell elmenni, de az egyes alkalmak csak 2-5 percig tartanak. Lani esetében is látható, hogy az ilyesmi nem kellemes, sőt, vérzés is felléphet, de Bethany is elmondja, hogy ez a dolog már sokkal hatékonyabb és sokkal kevésbé kibírhatatlan, mint amennyire mondjuk 10 éve volt.

Több dologtól is függ, hogy milyen hosszú idő alatt halványodik el a tetoválás, például a minta nagyságától és korától, illetve attól is, hogy mennyire telített a tetkó. Átlagban egy teljesen fekete tetoválás 6-10 kezeléssel, egy színes pedig 8-12 alkalommal halványítható el.

A kezelés tulajdonképpen azt éri el, hogy a tetoválás pigmenteket a testünk fehérvérsejtjei elérik, megtámadják, lebontják, így nagyon leegyszerűsítve a testünk immunrendszere “emészti meg” a tetkó-pigmenteket.

Mutatunk néhány példát – ezeknél a mintáknál 6 kezelésre volt szükség, hogy a kiválasztott területet elhalványítsák, és más tetkó kerülhessen a helyükre.

laser_removal1.jpg

laser_removal.jpg

Itt hét alkalom kellett. De a tetováltató annyira szabadulni akart ettől a mintától, hogy az erőt adott neki ahhoz, hogy kibírja.

laser_removal2.jpg

Forrás: blog.tattoodo.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés