Munkába sem állt, máris kirúgták a tetoválásai miatt

Az angol Claire Shephard szeptember 23-án egyetlen nap alatt megkapta, majd el is vesztette ugyanazt az állást. Történt ugyanis, hogy az ominózus napon a brit székhelyű logisztikai cég, a Dee Set állásinterjúin sikeresen szerepelt, és már meg is egyeztek a céggel, hogy jövő héten kezd. Ám alig fél óra alatt mindez semmivé lett, mert kiderült, hogy Claire-nek bizony olyan tetoválásai vannak, amiket sehogy sem tud takarni. Az esetről Facebook-postban számolt be, és az iromány villámgyorsan elterjedt.
Miután e-mailben megkapta a cégtől a dress code-ot, Shepherd jelezte, hogy tetoválások díszítik a nyakát és mindkét kezét is, és hozzátette, hogy reméli, ez nem befolyásolja a foglalkoztatását – számolt be az esetről a Daily Mail. Nos, befolyásolta…
„Megdöbbentem, amikor azt válaszolták, hogy már nem tartanak igényt a munkámra, mivel nem tudom eltakarni a tetoválásaimat. Tökéletesen megfeleltem a munkára, megvolt a tudásom, a korábbi tapasztalatom és a rugalmasságom.”

Hirdetés

tetko_1.jpgtetko2_2.jpgtetko3_3.jpgtetko4_2.jpg

Shepherd 6 éve dolgozik azon a területen, amelyre felvették volna, vezetői tapasztalata is van, és korábban sosem okozott még problémát a tetoválása. Hamar 2000-nél is több megosztásnál járt az irománya, úgyhogy a cég is reagált, a Dee Set felajánlotta, tárgyalják újra a dolgot, ám a korábban hoppon maradt munkavállaló már elhelyezkedett egy másik kiskereskedelmi cégnél. „Örülök, hogy látták a hibát és korrigálták is azt, ez egy lépés előre – kommentálta Shepherd a Daily Mailnek. Mint elmondta, reméli, hogy a tetovált emberekkel szembeni megbélyegzés halványulni fog. „Véleményem szerint a tetoválás nem befolyásolja a munkavégzéshez szükséges teljesítményt vagy képességet, és nem jelent egészségügyi vagy biztonsági kockázatot, sőt kárt sem okoz. Ez szó szerint csak egy kis szín vagy kép a bőrön.”
A Dee Set persze elnézést kért az incidensért, a hibát állítólag egy csúcs felvételi időszak során követték el.

tetko5_2.jpgtetko6_1.jpgtetko7_3.jpg

Forrás: opposingviews.com és dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés