Tudtad, hogy immunerősítő lehet a tetoválás?

A helyzet az, hogy mi sem. Míg el nem olvastuk a Tattoodo egyik friss cikkét, amiben leírják, hogy az Alabamai Egyetemen diákok egy csoportja a következő kísérletet végezte el: néhány tetováltatni készülő embertől nyálmintát vettek a művelet előtt és után, és a nyálukban lévő immunoglobulin A szintjét vizsgálták. Az IgA feladata a nyálkahártyákon bejutó kórokozók elleni védelem (a komplement rendszer aktiválásával), és gyulladásos reakciók kiváltásával. Borzasztóan tudományos. De a kutatás eredményét elég egyszerűen összegzi a Tattoodo szerkesztője.

Hirdetés

A tetoválás hatását az edzésekhez hasonlítja: egy tetoválást az első edzéshez. Ilyenkor a testünk elfárad, még gyengébbnek érezzük magunkat – gondolj csak bele, milyen sokkhatás a testednek az első tetkó, hiszen nincs hozzászokva egyetlen porcikád sem ahhoz, hogy tűkkel szurkálják! Ezért a tested kimerültebb lehet, így hajlamosabb lehetsz elkapni betegségeket. A kutatás is azt mutatta, hogy az első tetoválás után az IgA szint csökken.

tattoed_couples4_0.jpg

Amikor viszont már a sokadik tetkódat csináltatod, az olyan, mint amikor rendszeresen jársz edzeni: a tested hozzászokott az igénybevételhez, sőt, minden alkalommal erősebb, és várja a következő megmérettetést. Így “éberebbé”, ellenállóbbá válik a betegségekkel szemben is.

tetko2_0.jpg

Ha ezt előbb tudtam volna, már jóval a szinte végig orrfújással töltött influenzaszezon előtt megcsináltattam volna mindhárom tetoválásomat, amit szeretnék…

Forrás: tattoodo.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés