Ennek a török tetoválóművésznek a “retró minimál” alkotásait neked is látnod kell

Saját elmondása szerint “retró minimál” stílusban alkot az a török tetoválóművész, Alican Görgü, akinek munkái szerintünk mindenképpen érdemesek néhány pillantásra (esetleg arra, hogy lájkold Facebook oldalát, ahonnan később inspirációt meríthetsz saját tetkókhoz – de persze nem akarjuk pusholni a dolgot). Görgü stílusa szerintünk elég egyedi, ami részben abból fakad, hogy minimalizálja a részleteket. Így például arcokat nem fest, csak körvonalakat. Ugyanakkor a lényeget mesterien adja át, legyen szó akár egy családi fotóról vagy híres filmjelenetekről készült képről.

Hirdetés

“Szeretek emlékeket átvinni a bőrre” – mondja a művész, akinek először hadd mutassunk néhány filmjelenet alapján készült munkáját. Elsőként jöjjön a Leon, a profiból egy képkocka tetoválássá alakítva:

Leon The Professional

Ponyo

Ponyo

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Út a vadonba

Into The Wild

Ragyogás

The Shining

Személyes fotókat is szívesen varr fel bárkire – saját “retro minimál” stílusában. Azt mondja, ezeket különösen szereti, mert neki is sokat adnak – főleg, ha egymástól nagyon különböző családok teljesen más időszakokban készült képeivel dolgozhat rövid időn belül.

Personal Photograph

Personal Photograph

Personal Photograph

És a végére jöjjön egy nagy utazás emléke: egy New York-i városkép minimalista, de elég felismerhető stílusban.

Nyc Silhouette

Forrás: Boredpanda.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés