Kapcsolatot találtak a tetoválások és a rákos megbetegedések között

Hangsúlyozni szeretnénk: nem akarunk pánikot kelteni a következő cikkel, és nem szeretnénk senkit lebeszélni a (következő) tetoválásokról. Nekünk is van, mi sem tudnánk elképzelni az életet ezek nélkül. Viszont informálódás céljából megosztjuk veletek, mit olvastunk a LadBible-en ma délelőtt: tudósok valahol Franciaországban megállapították, hogy a tetoválások növelhetik a rákos megbetegedések kockázatát. Ezt azzal indokolják, hogy némely tetováló szalonban használt festékekben az egészségünkre veszélyes anyagok lehetnek. A festékek tartalmazhatnak krómot, mangánt, nikkelt, kobaltot, illetve titán-dioxidot. Ez utóbbi miatt a fehér szín a legveszélyesebb, állítják a tudósok.

Hirdetés

Szóval a tetkókhoz használt festékkel vigyázni kell a tudomány emberei szerint, akik hozzáteszik, hogy a festékanyag pigmentjei eljutnak a nyirokcsomókig, ott lerakódnak – el is színezik a nyirokcsomókat -, ezáltal a szervezetünk nehezebben lesz képes felvenni a harcot a kisebb-nagyobb betegségekkel. Vajon mit szólna ehhez a Szikla, aki egészséges és bivalyerős, pedig neki is számos tetkója van?

Mi úgy gondoljuk, hogy ha kellő körültekintéssel választasz tetoválószalont (ahol lehet, hogy magasabbak az árak, de minden értelemben véve minőséget kapsz a pénzedért), akkor azért valószínű, hogy a festékből sem a legrosszabb kerül a bőrödbe. És az is kérdés, melyik országban csináltatsz tetkót, mert Hollandiában például nagyon szigorúan szabályozzák, mi kerülhet a tetoválószalonokban használt festékekbe – nehézfém vagy veszélyes anyag egyáltalán nem -, és ezt a szabályt szerintünk a jobb szalonok biztos, hogy be is tartják.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés