Te mit tettél volna az orvosok helyében a beteggel, akit ilyen tetkóval vittek kórházba?

Amerikában az emberek rendelkezhetnek arról, hogy ha úgy alakulna a sorsuk, ne élesszék újra őket. Igen ám, de mi van akkor, ha valakire eszméletlen állapotban találnak rá az utcán, papírok nélkül, és csak a mellkasán látható tetoválás jelzi ezt a kérést? Elhiszik-e az orvosok, hogy tényleg ez a kívánsága, és egyáltalán az orvosi esküvel összeférhet-e egy ilyen kérésnek a tiszteletben tartása? Nos, ilyen és ehhez hasonló felvetésekre keresték a választ azok a floridai orvosok, akik Miami egyik kórházában egy 70 éves férfit láttak el. Az ittas és eszméletlen állapotban beszállított idős ember mellkasán ott volt a tetoválás: ne élesszenek újra, ebből a NE még alá is volt húzva, alatta pedig feltehetően a férfi aláírása volt látható.

Hirdetés

Az orvosok egy ideig nem tudták, hogy vajon ez a tetoválás tényleg azt tükrözi-e, amit a beteg akar, vagy esetleg régebben csináltatta és már meggondolta magát. Egyesek meg akarták menteni, mások viszont azt mondták, ha így rendelkezett, akkor tiszteletben kell tartaniuk az akaratát.

Arany középútként infúziót, antibiotikumokat és olyan gyógyszert adtak a férfinak, ami egy kicsit felvitte a vérnyomását. Aztán úgy két óra múlva valaki tényleg megtalálta azt a papírt, amit a beteg írt alá korábban arról, hogy ha veszélyben lenne az élete, nem kér újraélesztést. Így amikor vérnyomása tovább esett, az orvosok nem avatkoztak be, hagyták meghalni a férfit.

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés