Mit gondolnak a deszkások a rolleresekről? [video + cikk]

Most néhány nagyon kemény szó következik a gördeszkázás ikonikus alakjaitól. Olyan arcoktól, mint Rune Glifberg, Bucky Lasek, vagy Tony Trujillo.

Hirdetés

De mire is kell számítanotok? Egy interjúban megkérdezték a fenti deszkásokat, illetve néhány más, szintén profi deszkást, hogy mit gondolnak a rolleresekről a parkokban. Erre a kérdésre ők nem meglepő módon rendkívül negatívan reagáltak.

Többek között olyan dolgok hangzanak el itt, mint hogy ez a sport is csak egy jött-ment divat, ami hamarosan ki fog halni, éppen úgy, mint az inline korizás. Azonban aki picit is képes megdolgoztatni agytekervényeit, az rájön, hogy Glifbergék mondanivalójukat elsősorban a nagyon apró rollereseknek szánták.

Azoknak a kisgyermekeknek, akik mindenkinek útját állják a parkokban. Gyerünk, valljuk be,hogy még bennünk is van egy méretes ellenszenv velük kapcsolatban! Elég csak azt az irritáló szokásukat megemlíteni, hogy hihetetlen fiatalságuk miatt ők egyszerűen nem tartják tiszteletben a parkozás egyetlen alapszabályát sem.

Bár az is tény, hogy egy gyerkőc választhatja akármelyik extrém sportágat magának, ha ő beteszi a lábát egy skateparkba, akkor bizony álljon akármilyen extrém sporteszközön, ő irritáló lesz számunkra. Mivel az utóbbi időben a legfiatalabb korosztály között a rollerezés hódít leginkább, ezért szomorú módon más sportágak képviselőinek szemében az idegőrlő rolleres gyermekek képe teljesen egybeolvadt a tapasztalt, érettebb rolleresekével. Ugyanakkor mindenképpen szükségünk van rájuk, mert ők jelentik számunkra az utánpótlást. Szóval csak semmi utálkozás!

A fenti videóból mindenképpen érdemes kiemelni azt, amikor Steve Caballero, a gördeszkázás nagyöregje azt mondja, hogy bármivel is nyomod, ha Te az örömödet leled a sportban amit űzöl, hát csináld és élvezd. Méghozzá egy nagy mosollyal az arcodon! Aki őszintén szereti saját sportját és érett módon látja maga körül a világot, az minden bizonnyal képes Caballero látásmódját osztani.

Hozzátartozik a történethez az is, hogy a videó elkészülte óta Bucky Lasek már lenyomott egy pár délutánt a bowljában az Elyts-es srácokkal (a kívülállóknak – egy rolleres ruhamárka) és az érett riderek megismerésével rögtön nyitott lett a sportágunkra.

Egy kérdés még nyitott maradt: fontos nekünk, rollereseknek a tisztelet kivívása? Persze joggal érezhetjük úgy, hogy kiváltképpen jól jönne az elismerés, hiszen kellemes érzés volna, ha mindenki tisztelettel gondolna sportunkra. Mint azt mindenki jól sejti, erre a közeljövőben nem fog sor kerülni. Emberek vagyunk és tudjátok, az emberiség egyszerűen imád utálkozni. Egyesek szerint talán annak sincs értelme, hogy ez a cikk megszületett és így annak sem, hogy Te, Kedves Olvasó most éppen ezen sorokat bújod. Hogy akkor mégis mi a megoldás?

A válasz egyszerű. Problémánkat elűzhetjük, ha egyszerűen szarunk az utálkozókra. De őszintén, szívből jövően tenni kell rájuk! Ne érdekeljen, hogy mit gondolnak mások, hiszen Te a saját életedet éled és azért rollerezel, mert élvezed ezt csinálni. Ha tényleg annyira érdekelnének a téged visszahúzó, hátráltató tényezők, mint ahogy azt néha hiszed, már régen abbahagytad volna. Ha a rollerezésben örömödet leled, akkor ne agyalj, hogy mások mit gondolnak rólad. Annál inkább élvezd ki, ahogy az agyadban pörög az endorfin és az adrenalin kellemes egyvelege – csakis a két apró keréknek hála. Ha éppenséggel egy másik sportág képviselője vagy, ezek a szavak remélem akkor is inspirálóan tudnak rád hatni.

Végül srácok egy fontos gondolat, menjetek többet streetre! Ott dől el igazán, hogy ki a kreatív, s ki tud csak egy bezárt dobozon belül gondolkodni.

Néhány deszkás utálkozik, mások pedig nem. Ez örökké így is lesz. Az azonban biztos, hogy majdnem mindegyikőjük meglehetősen le lesz nyűgözve, miután meglátták Őt. A férfit, akit nem nevezünk nevén:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés