Rockmaraton 2011

A fesztivál tízéves pécsi történelme folyamán szinte az összes hazai élőzenei előadó és zenekar megfordult a rendezvényen. Fellépett nálunk a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Quimby, a Bikini, a P. Mobil, a P. Box, a Hobo Blues Band, a Kiscsillag, a 30Y, Deák Bill, a Beatrice, az Ossian, a Pokolgép, a Piramis, a Karthago, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, a Lord, az Alvin és a Mókusok, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Hirdetés

A 2011-es évben a rendezvény elsőszámú feladata a jelentősen megnövekedett érdeklődést megfelelő szinten kiszolgálni, és látványosan tovább fejlődni. A fesztivál kemping területét több mint kétszeresére növeljük, természetesen az újonnan elfoglalandó területeket is kerítéssel kell körbe vennünk, és biztosítanunk kell a közvilágítást, a 24 órás biztonsági őrzést, értékmegörzőket. A sátorozók számának ekkora növekedése a kulturált, higénikus tisztálkodási feltételek biztosítása miatt magával vonzza a vizesblokk rendszer teljes átalakításának, jelentős fejlesztésének a szükségességét. Több mint kétszer annyi zuhanyzó és WC áll majd a fesztiválozók rendelkezésére a korábbi évekhez képest.

Emellett a négy színpadon zajló zenei kínálatot is tovább színesítjük, a programba 16 külföldi zenekarnak biztosítunk helyet. A tengeren túlról érkezik hozzánk a nu metal egyik legsajátosabb képviselője, a latin zene és metal fúziójával világhírűvé vált amerikai Ill Nino zenekar, a New yorki hardcore legenda, a Madball, és testvérzenekara, a NYHC másik alapbandája az Agnostic Front. De az Egyesült Államokból származik a két street punk zenekar, a hazánkban először fellépő The Casualties és a Total Chaos is.

Európai fellépőink között lesz a világ jelenleg legnépszerűbb folk-metal zenekara a svájci Eluveité, és a hasonló stílusú feltörekvő német Varg is. Az idén fennállásának harmincadik születésnapját ünneplő angol Napalm Death a fesztivál történetének talán legpatinásabb vendége lesz, de ellátogat hozzánk honfitársuk a thrash metalt játszó Evile is. A göteborgi dallamos death metal egyik apostola, a svéd Dark Tranquility, és a norvég black metal új üdvöskéje a Watain szokásukhoz híven a hangzás mellett a látványtechnikára is nagy hangsúlyt fektet majd, de Norvégiából érkezik majd hozzánk a Thunderbolt, a klasszikus heavy metal képviselője is.

Néhány év kihagyás után a Rockmaraton idén újra vendégül lát két dél-amerikai zenekart a black metalt játszó argentin Inferi-t, és az európai producerekkel dolgozó brazil Eminence-t. A szomszédos országokból érkezőkre is gondolva, 2011-ben is vendégül látjuk a magyar énekessel rendelkező szlovák punk legendát, a Konflikt-ot, és a thrash metalt játszó szlovén Warhead-et.

A nemzetközi előadók komoly színpad- és háttértechnikai igényeit kielégítendő további infrastrukturális fejlesztéseket hajtunk végre. A színpadoknak és az azokat befogadó sátraknak a méretét is tovább növeljük, összesen 2400 m2 fedett területet építünk, négy és fél kilóméter kerítést és 450 méter kordont helyezünk el, a vizesblokkokkal egyetemben 24 konténer házat telepítünk.

Mivel a Rockmaraton fesztivál célja, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa a rockzenét, ezért igyekszik kulturált, európai körülmények között, igazi hazai és külföldi zenei csemegék fellépését hazai pénztárcákhoz szabva kínálni. A 2011-es rendezvényre a heti bérlet mindössze 8.990.- forint elővételben, ami a hasonló színvonalú és méretű fesztiválok jegyárának harmada, negyede. A kedvező jegyár és a 2010-es jubileumi év pozitív megítélése miatt az érdeklődők számának további növekedésére számítunk, összesen 42-45 ezer embert szeretnénk vendégül látni a XI-ik Rockmaraton fesztiválon, 2011. július 4-10 között, a Pécs mellett Malomvölgyi Arborétumban.

www.rockmaraton.hu…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés