Zouk Bass – az új menő elektronikus zenei műfaj? A Buraka Som Sistema szerint igen!

Az elmúlt évtizedben számos meghatározó elektronikus zenei műfaj születésének, vagy a mainstream zenei szcénába való berobbanásának lehettünk tanúi. Így a dubstep, a trap, vagy a moombahton után most itt a zouk bass!

Hirdetés

A latin ütemeken nyugvó, a Karib-térségben született zoukot a Buraka Som Sistema lassította le és látta el elegendő basszussal a “bass” kifejezéshez, így megalkotva ezt a félig új műfajt. “Félig” azért, mert a zouk bass kísértetiesen hajaz a moombahtonra, csak éppen egy még latinosabb, még organikusabb, na meg még inkább basszus orientáltabb formában.

Ez a zsáner az MTV European Music Award díjnyertes Buraka által szűk két hónapja, egy Boiler Roomos buli felvétele által lett igazán felkapott szerte az internet világában és így egyben szerte az egész világban. Ezt a bulivideót fülelhetitek és tekinthetitek meg alant.

Aki eljut a 10. percig, az már garantáltan nem lesz képes kiszállni, hiszen az olyan slágergyanús trackek után, mint BSS – Zouk Flute-ja, a 10:50-től felépülő, bombasztikus klimaxú Ancestral Club – Zoudreambia kötelező zenei darab kellene, hogy legyen mindenki hordozható zenelejátszóján.

10:50!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés