KAPCSOLJ KI – Alternatív elektronikus zenei ajánló IV.

Elektronikus zenei ajánlónk legújabb kiadásának keretein belül egy utazásra szeretnénk elhívni titeket, amiben ha hajlandóak vagytok részt venni, akkor követnetek kell néhány utasításunkat. Tudnotok kell, hogy hamarosan három végtelenül megnyugtató dalt fogunk mutatni nektek, amelyek egy fárasztó iskolai-, vagy munkanap után úgy képesek kikapcsolni, mint ahogy azt eddig a pillanatig még aligha tapasztalhattad.

Hirdetés

Először is azt szeretnénk, hogy kapcsoljátok le a villanyokat, vagy húzzátok be a sötétítőket a szobátokban, majd vegyétek fel a lehető legkényelmesebb pozíciót a széketekben, esetleg az ágyatokban. A most következő három dalt fül-, vagy fejhallgatóval hallgassátok és (most jön a legfontosabb kritérium), mindegyiküket csukott szemmel. Természetesen a dalokhoz tartozó rövid ajánlóinkat érdemes nyitott szemmel fürkészni!

– – –

S O H N – Red Lines

Sohn, a bécsi felmenőkkel rendelkező londoni zenész “Red Lines” című dalát rögtön egy sóhajjal indítja a bal fülednél, mely mint egy precíz allegória, az egész mesterművét végigkíséri, egészen az utolsó másodpercig. Ez a sóhaj tökéletesen összegzi a fiatal zeneszerző dalainak hangulatát, a lélekhez szóló dallamokat komponáló Sohn ugyanis rendre megnyugtató sóhajokat képes kicsalni minden megfáradt emberi testből és elméből.

– – –

U.T.R.B – Pressure (LuQus Remix)

A szintén brit LuQus alábbi remixének címe akár az is lehetne, hogy “A dal, amire a világon a legjobb elaludni”, ráadásul úgy, hogy ebben semmiféle túlzás nincs. Lukas ugyanis úgy formálta át az Until The Ribbon Breaks eleve csodás dalát, hogy aki erre nem képes elengedni magát, az valószínűleg nem nyitott fülekkel hallgatta a “Pressure”-t. Ennyire libabőröztető zongoraakkordokat nem minden nap áll módunkban hallani.

– – –

Phaeleh – In The Twilight

Phaeleh két évvel ezelőtt előkereste padlásáról kedvenc gitárját, hogy egy gyönyörű női vokál kíséretében megírhassa “In The Twilight” című szerzeményét, amely ő maga is élete egyik legpéldásabb munkájának tekint. A közel hat és fél percen át a hallgatókat gyönyörű melódiákkal kényeztető gyöngyszem tökéletes gyógyír lehet a lélek minden apró-cseprő gondjára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés