Komikusok, akiből jó zenész lett

Nem ritka, hogy egy híres, jó képességű színész más művészeti ágakban is tehetséges, mondjuk ügyes festő, szobrász, netán zseniális zenész.
Összeállításunkban néhány olyan ex komikust mutatunk be, akik mostanában a színészet helyett a zenei karrier felé vették az irányt. Esetükben annyi a furcsa, hogy mikor kilépnek a zenei színpadra, mindenki várja tőlük a megszokott tréfákat, ám ők komolyabban veszik zenei karrierjüket annál, hogy olcsó poénok farvízén akarjanak befutni a lemezpiacon. Kivéve persze Steve Martint, aki akkor is nevettet, ha levegőt vesz…

Hirdetés

Kezdjük összeállításunkat egyik kedvencemmel, Hugh Laurie-val, aki nem csak a dr. House paraszt címszereplőjeként nyújt maradandót, hanem zenészként is. Mikor elkezdte unni a tv-sorozatot, a Band From TV zenekarral állt össze, hogy jótékonysági célra gyűjtsön pénzt régi slágerek feldolgozásának előadásával. Ezt követően indította el a New Orleans Blues stílus által inspirált szólókarrierjét. Azóta megjelent mindkét albuma, a “Let Them Talk” és a “Didn’t it Rain” is bekerült az amerikai Top 30-ba. Hallgassátok meg tőle kedvenc számomat, a “Swanee Rivert”:

Eddie Murphy régebben top színész volt, majd egyre olcsóbb poénokra épített vígjátékokkal cibálta szét saját renoméját. Zenei karrierje annak ellenére is nagyon rögösen indult, hogy debütáló albumát a funk legenda Rick James írta neki, a második lemezét Nile Rodgers készítette, míg a harmadik korongon duettet énekelt Michael Jacksonnal. Valljuk be, ezek zeneileg harmatgyenge kísérletek voltak, és most a poén kedvéért sem linkeljük be a szánalmasan vicceskedő “Party all the time”-ot. Hallgassátok meg inkább a legfrissebb, reggae alapokra helyezett Red Light-ot, amit Snoop Lionnal ad elő:

Steve Martin neve évtizedeken keresztül elég volt arra, hogy bármilyen vígjátékot el lehessen adni a közönségnek. A színész azonban karrierje zenitjén is foglalkozott már zenéléssel, a 70-es és a 80-as években is bendzsóval kísérte poénjait humorista szólólemezein. 2009-ben kezdett komolyabbra fordulni zenei karrierje, mikor is a “The Crow: New Songs For The 5-String Banjo” című albuma Grammy díjat nyert. Nemrégiben Edie Brickell-el állt össze a “Love Has Come For You” című dal erejéig, s ez olyan jól sikerült, hogy éppen csak kiszorult a US Top 20-ból. Steve jelentősen megöregedett és megkomolyodott, de ő stand-up comedy-s múltja miatt valószínüleg sehol nem tud kiállni úgy az emberek elé, hogy automatikusan ne nyomjon be valami humorosat

Donald Glover nálunk színészként kevésbé ismert, mint hip-hop előadóként. A Community címmel futó sorozatban szerepelt, amiről lövésem sincs, hogy miről szól. De mindegy is, Amerikában népszerű, főleg kábeltévés sorozatokban foglalkoztatott komikus volt. Mikor beleszeretett a hip-hopba végleg felhagyott a filmezéssel és Childish Gambino név alatt durván befutott a zenéléssel. Hallgassatok bele Freaks and Geeks című számába, amit 14 és fél millióan már megtettek előttetek:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés