Balhé a pesti Aerodrome fesztivál körül

Több olvasónk is arra kért bennünket, hogy foglaljunk állást a budapesti Aerodrome fesztivál által kialakult helyzettel kapcsolatban. Úgy érezzük, hogy mivel mi is hirdettük az eseményt, így igenis el kell mondanunk a véleményünket.

Hirdetés

A sztori röviden: május 22-én, egy szomorú halálhír miatt a Megadeth lemondja a turné több állomását – így a budapestit is. A pesti fesztivál szervezői a részvétüket fejezik ki David Ellefson családjának, a bulival kapcsolatban pedig azt ígérik, hogy hamarosan további információkkal jelentkeznek. Azóta a jegyet vásárlók közül többen vissza kívánják váltani a belépőjüket, mert mint elmondták, ők a Megadeth miatt fizették ki a jegyárat.

Természetesen a szervezők egyáltalán nem tehetnek arról, hogy Dave Mustaine-ék a tragédia miatt lemondták a júniusi koncertjeiket. Felhívtuk az Eventim ügyfélszolgálatát, ahol azt mondták, hogy mivel a Megadeth nem számít főzenekarnak és van más fellépő, így a szervező úgy döntött, hogy nem váltja vissza a jegyeket. Arra a kérdésünkre, hogy esetleg bejelentenek-e másik bandát, a válasz igen volt, szóval hamarosan újabb névvel gazdagodik a line up. Megnéztük, hogy a prágai Aerodrome fesztiválon miként alakult a helyzet, náluk a Hentai Corporation került a Megadeth helyére (viszont aznap ott az Avenged Sevenfold is fellép a pesti névsorhoz képest).

Nekünk két észrevételünk van ezzel kapcsolatban. Aki ugyebár az early bird féle jegyet vásárolta meg 8500 forintért, az két fellépő miatt gondolta úgy, hogy kilátogat az eseményre, hisz akkor még csak Rob Zombie és a Megadeth neve volt kiírva a plakátokra. Szerintünk itthon ebből a két előadóból Dave Mustain bandája a közönségcsalogatóbb, vagyis eme jegyek tulajdonosainak a nagy része bizony a Megadethet gondolta főzenekarnak. Nekik vissza kellene váltani a jegyüket.

A másik pedig egy költői kérdés: ha esetleg az Avenged Sevenfold vagy egy hasonlóan híres banda helyettesítené a legendás metálformációt, akkor ugyan ki akarna megszabadulni a belépőjétől? Reméljük, végül tényleg még egy nagy bandát üdvözölhetünk június 16-án a Budapest Parkban.

robi.jpg

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés