Travis Baker, így emlékszik vissza az 5 évvel ezelőtti repülőgép szerencsétlenségre

Blink 182 dobosa soha nem fogja elfelejteni 2008. szeptember 20-át, amikor egy Learjet kisrepülőgéppel tragikus balesetet szenvedett a Columbia Metropolitan Airport közelében, a 302-es főút mellett. Ő és Adam Goldstein, vagyis DJ AM túlélték a katasztrófát, de négy társuk meghalt. Barker nemrég a Good Morning America című tévéműsorban beszélt a szörnyű balesetről, és arról, mit élt át közvetlenül utána.

Hirdetés

A Blink-182 zenekar dobosának nem volt könnyű felidézni a történteket. Arra emlékszik, hogy a zuhanás után minden lángolt, a ruháját és a kezeit is beleértve. Annyi ereje még volt, hogy azt keresse, hogyan tudná eloltani a tüzet, de miután látta, hogy ez nem fog menni, kimenekült a roncsból, ami nem sokkal ezután felrobbant.

travis-barker-gma-interview-618x309.jpg

plane-crash-2008-extra-tv.jpg

Travis Barkerre 27 műtét, és hónapokig tartó gyógyulás várt. Kezei és testének többi része is csúnyán összeégett, beleértve tetoválásait is.

travis-barker-hospital.jpg

travis-barker-burned.jpg

travis-barker-recovery.jpg

Barátja, DJ AM később meghalt, valószínűleg kábítószer-túladagolás következtében. Ő nem tudott megbirkózni a történtek lelki hátterével.

travis-barker-dj-am.jpg

“Can I Say” (Elmondhatom?”) címmel megjelent könyvében részletesen is ír mindarról, amit a balesetben, illetve azt követően átélt.

travis-barker-autobiography-can-i-say.jpg

Arról is beszámol, mennyire nehéz volt számára lelkileg is a gyógyulás folyamata. “Gyakran felhívtam a barátaimat, hogy kap tőlem egymillió dollárt, aki kinyír. Azt akartam, hogy vége legyen a szenvedéseimnek” – mondta.

A 39 éves zenésznek két gyermeke, Landon és Alabama adott erőt a gyógyuláshoz. “Nem volt nekik könnyű, hogy abban az állapotban kellett látniuk… tudjátok, vannak a suliban különféle feladatok, amikor rajzolnak, festenek valamit a gyerkőcök, és az én kisfiam arra a kérdésre, hogy a családotoknak mivel telt a hétvégéje, egy lezuhant repülőt rajzolt… szörnyű volt. Megértettem, hogy ez nem mehet így tovább, és változtatnom kell a dolgokon” – tette hozzá.

travis-barker-and-kids.jpg

Travis Barker most már köszöni szépen, jól van. Egyetlen dolgot nem tudott még leküzdeni, a repüléstől való félelmét – a Blink-182 európai turnéján hajóval utazott, Amerikában pedig turnébusszal közlekedik. De azt mondja, ha a gyerekei el akarnak utazni Hawaii-ra vagy Ausztráliába, akkor egy idő után kénytelen lesz valahogy leküzdeni a félelmét. Mert úgy érzi, a gyerekeiért mindenre képes.

Forrás: blog.tattoodo.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés