Bölcs idézeteivel emlékezünk a Motörhead elhunyt frontemberére

“Az emberek nem válnak jobbá azáltal, hogy meghalnak; csak a többi ember beszél úgy róluk, mintha jobbá váltak volna, pedig ez nem igaz. Még mindig seggfejek, csak már halott seggfejek” – írta White Line Fever című könyvében a Motörhead frontembere, Lemmy Kilmister, aki december 28-án, 70 évesen hunyt el. Zenekara a Facebookon erősítette meg a szomorú hírt, hozzátéve, hogy társukat a rák egy különösen agresszív fajtája támadta meg, ami rövid küzdelem után győzedelmeskedett is. Az elhunyt hírességre most ismerősök és ismeretlenek, barátok és rajongók egyaránt emlékeznek, sokan tőle származó idézetekkel és bölcsességekkel, amikért legalább annyira szerették őt, mint zenéjéért.

Hirdetés

Nem véletlenül kezdtük cikkünket mi is a fent álló idézettel – jöjjön még néhány, amiért szintén hálásak lehetünk a bölcs és kissé ironikus Lemmy Kilmisternek.

lemmy_kilmister.jpg

“Sokan nem szeretik az igazságot, de én igen, mert egy csomó embert felzaklat. Ha elégszer bebizonyítod nekik, hogy az érveik szart sem érnek, akkor talán, csak egyetlen egyszer az egyikük belátja, hogy tévedett. Remélem, egyszer megérem, hogy ez megtörténik. De tényleg nagyon ritka, efelől biztosíthatok mindenkit.

“Nem értem meg azokat, akik azt hiszik, ha valamivel nem foglalkoznak, az majd szépen eltűnik magától. Totális tévedés. Éppen hogy ettől erősödhet meg! Európa nem vett tudomást Hitlerről 20 évig, és aztán ki is irtotta a világ negyedét.”

“Nem hiszem, hogy fair dolog lenne a pöcsödet lóbálni, hiszen az emberek a saját dolgukkal törődnek, és nem valószínű, hogy látni akarnák.”

A vallásról megvolt a véleménye. “Az egyetlen érdekes dolog a vallásokban az, hogy hány embert mészároltak le miattuk” – mondta. Egy másik idézetben pedig azt fejtette ki, mekkora baromság az egész. “Még hogy egy szűz lányt teherbe ejt egy szellem… úgy értem, hogyan boldogulnál ezzel válás esetén a bíróságon?” – elmélkedett. Továbbá azt is többször hangoztatta, hogy tetteinkért mi magunk vagyunk a felelősek, senki mást nem hibáztathatunk, ha mi csesztük el.

lemmy_k2.jpg

“Az emberek elfelejtették, mennyire szórakoztató dolog a szex – ez a legszórakoztatóbb dolog, amiben részed lehet anélkül, hogy nevetésre fakadnál” – fejtette ki gondolatait. Egy másik alkalommal pedig arról beszélt, hogy egy angol magazin szerint kétezer nőt fektetett le. “Én nem kétezret mondtam, hanem ezret. Ha belegondoltok, ez nem is hangzik annyira ésszerűtlennek” – tette hozzá.

“Ha úgy érzed, hogy kibaszott rocksztár akarsz lenni, hát hajrá, legyél az. De ne feledd: az emberek a színpadon nem a szomszéd srácot akarják látni, hanem egy másik bolygóról származó lényt” – tanácsolta a fiatalabb generáció tagjainak.

lemmy_k1.jpg

Persze beszélt a megbánásokról (“nem bántam meg semmit”), és a halálról is. “A halál elkerülhetetlen, nem? Ezzel egy kicsit jobban tisztában van az ember az én koromban, de nem aggódom miatta. Felkészültem rá. Ha elmegyek, az történjen aközben, hogy épp azt csinálom, amit a legjobban tudok. Ha holnap meghalnék, akkor sem panaszkodhatnék. Jó volt ez így…”

Nyugodj békében, Lemmy.

Forrás: Rollingstone.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés