A kiadója beperelte a Five Finger Death Punch-ot, mert szerinte a bandának csak a pénz számít

Bathory Zoli amerikai bandája, a Five Finger Death Punch 2012 decemberében egy 4 albumra szóló szerződést kötött a Prospect Park kiadóval. A cég most azért perelte be az együttest, mert szerinte gátlástalanul próbál nagy pénzeket összeharácsolni, mielőtt bekövetkezne az alkoholizmussal küzdő énekes, Ivan Moody előrelátható összeomlása. A per anyagát április 21-én nyújtották be, ebben pedig a Five Finger e-mailjeből is idéznek: “idő kérdése, hogy elmegy a falig – és ha ez megtörténik – késő lesz az értékesítéshez”, ” ha Ivan csinál valami ostobaságot – meghal…, börtönbe kerül – akkor a kiadványoknak annyi – akkor nem tudunk eladni”, “Ivan egy ketyegő időzített bomba”, “két végén égeti a gyertyát”, “romlik az egészsége, a viselkedése is egyre rosszabb, egy rakás bírósági ügye van”.

Hirdetés

Olyat is ritkán lehet olvasni, hogy a kiadó tiltja meg egy zenekarnak egy új album készítését, de a Prospect Park ezt azért tette, mert a szakemberek szerint a rockerek egyre nívótlanabb anyagot dobnak össze, a futószalagon kikerülő produkcióknak pedig csak a gyors pénzszerzés az oka. Báthory Zoliék a harmadik (ha az előző dupla anyagukat egynek vesszük), 2015 szeptember 4-én megjelent Got Your Six lemezük után júniusban már a negyedik korongjuk elkészítését tervezték, amit már egy új kiadónál akartak felvenni, és piacra dobni. A Prospect Park összesen két masztert kért tőlük egy ‘Greatest Hits’ lemezhez, ám ezt a csapat nem teljesítette.

A felperes szerint a FFDP négy tagja nincs tekintettel az énekes állapotára, csak a pénzre mennek rá. Azt szeretnék elérni, hogy ismét a kiadó irányítsa a zenekar ügyeit, mert amióta rábólintottak a banda elképzeléseire, nem csak az eladások csökkentek, de a rádióállomások hozzáértő emberei véleménye szerint is egysíkúvá váltak az új trackek, több kreativitás kellene a dalokba. Az utolsó infók szerint Ivan Moody rehabra ment, ezért lemondták az ausztrál turnéjukat. A Five Finger július 6-án Bécsben a TWO DAYS A WEEK Special fesztiválon lép majd fel.

Forrás: Metal Hammer

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés