Az EMLP Sztori

Mi történik, ha egymás mellé csapódik, egy költői tehetséggel bőségesen megáldott hívő fiatal, egy 13 évvel, idősebb ifjúsági lelkésszel? Négy betű EMLP. Ha a név újdonság ként hat számodra, akkor most azonnal be kell pótolnod a lemaradásod. A Pajor Ábrahám(28) és Füzér Norbert(41) által alkotott rapduó, annyira kell a magyar Hip-Hop-nak, mint a fizetés hó végén egy gyári alkalmazottnak.

Hirdetés

A zene, amit képviselnek annyira nem öncélú, hogy még csak művésznevet sem adtak maguknak, csak simán Ábris és Norbi. Olyan szöveget és flowt képviselnek, amit sokan megirigyelhetnének. Több videójuk is megtalálható a youtube-on, de az arcukat sehol nem mutatták, csak az én kedvemért vállalták ezt az írást is, a képekkel. Amit képviselnek, az az őszinte keresztény rap, amit nem úgy kell elképzelni, hogy minden 2-3. sor bibliai idézet, sokkal inkább annak az eszmeisége átültetve a mai kor társadalmi, és világ problémáira. Nem csak a rámutatnak a gondokra, azokra megoldást is adnak, és nem ítélkeznek, csak tanácsolnak. Zenéjükkel rengeteg embernek segítettek jó útra térni, és értékekre lelni az életben.

261b1d0d-d7c0-4293-94c5-d661f04306c4

A rap és rímtechnikájuk, néhány év alatt kiforrott, amit sokszor hiányolok más előadóknál. Ábrahám ezek mellett olyan beat-eket készít, mint a legnagyobbak. Az ütős alapra ütős rím és nulla káromkodás dukál. A rímképlet sem a megszokott a-a-a-a-b-b-b-b-c-c-c-c-d-d-d-d, hanem ténylegesen, mint a költők úgy alkalmazzák a rímeket. Ha ragrímeket keresel, akkor az máshol tedd, ugyanis ez valódi költészet, nyelvezetét tekintve, pedig a minden tini által használt szleng szavak vegyülnek egy-két helyen, már-már szótár után kiáltó idegenszavakkal. Sokan azt mondanák erre, hogy ”Real UG” én inkább azt mondanám, hogy ”Must play”, ahogyan azt teszem majdnem minden nap, akár a Rapterápiában, akár a kocsiban.
6fb69941-e75d-4598-92aa-6998bf922938

Bíró Dávid
(Rapterápia)
EMLP youtube: www.youtube.com/channel/UCkOl8twLVKVAvzNZGpQNkcg
EMLP facebook: www.facebook.com/EMLP-790143984404268/?ref=ts&fref=ts

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés