A Megadeth nem a Foo Fighters, ők nem vállalnak sérülten koncertet

ROCKMARATON HIVATALOS KÖZLEMÉNY: “Lemondta koncertjét a Megadeth a Rockmaraton Fesztiválon. A basszusgitáros lábfejcsont törésére hivatkozva nem vállalta július 15-i fellépését a Megadeth a dunaújvárosi Rockmaratonon. Szerdán, az idén valóban rekord hosszúságú rendezvény hatodik napján ugyan a vihar miatt volt 50 perc csúszás, de az eső ellenére sem maradtak el koncertek: mind az Equlibirium, mind pedig – a később már újra szakadó esőben játszó – Testament vállalta a bulit.

Hirdetés

A Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson lábfejében eltört egy csont a pénteki koncertet megelőzően, egy rossz lépés következtében. A szervezők azonnal mentőt hívtak, zenész a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították, ahol ellátták. Ellefson a sérülés ellenére is jó hangulatban szelfizett a mentősökkel és a visszaúton még biztosnak tűnt, hogy emiatt nem marad el a koncert. Dave Mustaine, a zenekar énekese az Indexnek adott helyszíni interjúban is azt nyilatkozta, nem fordult még elő korábban, hogy ilyen okokból maradna el fellépés, kis idő elteltével mégis meggondolta magát. A basszusgitáros hangsúlyozta, hogy ő vállalja a koncertet, Mustaine ugyanakkor felment a színpadra és maga jelentette be az – egyébként a fesztivál történetében nézőcsúcsnak számító – tömegnek, hogy a baleset miatt kénytelenek lemondani a show-t. Ez már a második alkalom, hogy elmarad a Megadeth hazai bulija – legutóbb a 2014-es Aerodrome Fesztiválos fellépését mondta le a zenekar.”

Csak megjegyeznénk, hogy vannak keményebb zenészek is, elég csak Axl Rose-ra gondolni, aki törött lábbal, egy trónon tolta végig az AC/DC mostani turnéját. A mi kedvencünk azonban a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl, ő tavaly Göteborgban törte el a lábát. A koncert hevében az énekes/gitáros a színpadot és a közönséget elválasztó árokba esett. Grohl ezt követően a mikrofonhoz támolygott és ezt mondta a közönségnek: “Azt hiszem, eltörtem a lábam. Most elmegyek a kórházba, ahol rendbe rakják, utána visszajövünk, és folytatjuk a koncertet.” A zenész betartotta a szavát, az orvosi ellátást követően visszatért és egy hatalmas bulival ajándékozta meg az őt megváró közel ötvenezres közönséget.

screen-shot-2015-06-12-at-3-17-03-pm

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés