Napsütés, nyár és hip-hop dallamok: itt az első Társadalomshop klip!

Legyen szó sportról vagy zenéről, mindig is szívünkön viseltük a hazai tehetségek sorsát, így nem ritka, hogy egy-egy fiatal ridert vagy bandát mutatunk be nektek. Esetünkben egy visszatérő csapatról van szó, a Társadalomshopról, akik már több ízben szerepeltek nálunk.

Hirdetés

TDS1

A fiatal tehetségekből álló formáció már több koncerten és versenyen is túl van, többek között az EFOTT tehetségkutatóján 2. helyezést sikerült begyűjteniük, melynek díja egy nagyszínpados fellépés volt, valamint a KiMitTube versenyén is szépen szerepeltek, sőt, az A38-on is koncerteztek, valamint az Alfa fesztiválon is megfordultak. A megalakulás óta nem telt el sok idő, alig egy hete jelent meg a “Hello Nyár”, melyben a könnyed rap és a hip-hop dallamok frissítő nyári felvételekkel kiegészítve egy üdítő slágert eredményeztek. A frontemberrel, az MC-vel és szövegíróval, Katula Bence “Katu”-val egy rövid beszélgetést folytattunk, melyet itt olvashattok, illetve az interjú után következzék a várva várt klip is!

Hello Nyár, ez egy könnyed nyári dalt sejtet, és az első meghallgatás után nem is csalódik az ember.

Hát én úgy gondolom, mint a banda szövegírója, hogy fontos véleményt formálni aktuális problémákról, de ez nem határolhatja be teljesen az irányunkat. Természetesen a rap maga úgy jött létre, hogy társadalmi problémákat fogalmazott meg, azokra reflektált, de más szinteken is képes mozogni. Nekem sok szöveg van a tarsolyomban, ami kritikusan szólal meg bizonyos alap kérdésekről, de van, ami szerelemről szól, vagy az elmúlásról stb.

Értem, de akkor jogos a kérdés, hogy mi volt a célotok a nótával, mi az oka a téma váltásnak?

Szerettünk volna egy olyan dalt írni, ami nem tartalmaz nagy megfejtéseket, csupán közvetít egy érzést. A nyári gondtalanság, szórakozás, könnyedség.

A klipben több koncert jelenetet is láthatunk, merre jártatok?

Az elmúlt időben több klub koncert mellett, felléptünk az Efott-on, és a várpalotai Alfa fesztiválon is. Ilyenkor egyébként mindig velünk tartott egy kamerás barátunk, és rögzítette az eseményeket.

Ti egy fiatal csapat vagytok, nehéz volt megteremteni az első kliphez szükséges anyagi hátteret?

Manapság egyre nagyobb szerepe van a szponzoroknak, nélkülük igen nehéz elkészíteni egy olyan minőségű munkát, amire büszkék lehetünk. Szerencsére tudtunk szerezni több támogatót is, valamint magának a klip készítésében egy hozzánk közel álló csapattal dolgozhattunk, de persze az egész nem jöhetett volna létre a közös anyagi erőfeszítés nélkül.

TDS2

Mi volt az oka annak, hogy két énekessel dolgoztatok együtt?

Valójában az történt, hogy a klip közel egy évig, tulajdonképpen két nekifutásra készült. Mindenképpen nyárra szerettünk volna kijönni vele, hiszen mégis hőségben és napsütésben érezhető át leginkább az alaphangulata, de erről tavaly a munkálatok megcsúszása miatt lemaradtunk volna. Később az év során aztán személyi változás történt a zenekarban, a korábbi énekesnőnkkel elváltak egymástól útjaink, majd megérkezett Gwendolin. Nem forgathattunk mindent újra, így aztán némi egyensúlyozás révén mindkét, szóval a volt és az új, énekes is megjelenik a videóban. Mindkettejüknek egyébként nagyszerű hangja van, szóval tulajdonképpen ez a bonyolult helyzet egy kivételes lehetőséget hozott létre.

Mit vártok el a kliptől, mi a cél?

Az, hogy sokan nézzék meg. [nevetés] Úgy érezzük, hogy a dal rendelkezik minden olyan adottsággal, ami szükséges egy nyári slágerhez. Elsősorban a Youtubon szeretnénk hódítani, de jó lenne zenecsatornákon, valamint rádiókban viszont látni – hallani.

Mikor jön valami új cucc tőletek, klip, vagy esetleg csak hangfelvételek?

Hát a jövőben nyílván az a cél, hogy minél többször megmutassuk magunkat. Ez nem rajtunk fog múlni annyi biztos!

Hol láthatunk titeket a jövőben?

Nyáron még lesz pár koncertünk, ahol tetten lehet érni minket, de folyton indulunk tehetségkutatókon is, szóval még akár a TV-ben is feltűnhetünk majd! 🙂

Úgy tűnik, hogy Nas anno nagyot tévedett és a hip-hop nem halott, legalább is hazánkban biztosan nem! Köszönöm a beszélgetést, reméljük, hogy az utóbbi évben látottakhoz hasonlóan aktívan fogtok tevékenykedni és, hogy több klipet is bemutathatunk majd!

Következzen hát a nyári sláger, valamint a banda bemutatkozó dalát is meghallgathatjátok utána!

Kövessétek a csapatot a Facebookon is, hogy naprakészek legyetek a fellépések és számok ügyében!

www.facebook.com/tarsadalomshop

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés