Régi felvételek: ilyenek voltak kedvenc zenekaraink, mielőtt híresek lettek

A legtöbben nem büszkélkedünk régi fotóinkkal és videóinkkal, mert elég cikinek érezzük frizuránkat, testtartásunkat, viselkedésünket, ruháinkat, meg ilyeneket. Bármilyen hihetetlen, de ezzel a sztárok is így vannak – nézz csak bele néhány régi felvételre, amiket szerintünk szívesebben látnának egy pendrive-on, valami ultrabiztonságos széf mélyén, mint a világhálón.

Hirdetés

Kezdjük az egyik legviccesebbel! A zenekar a Red Hot Chili Peppers – Anthony Kiedis, Flea, Jack Sherman és Cliff Martinez –, akik a Get Up And Jump című számukat adták elő. Ez volt a banda első tévés szereplése. Az időpont 1984. március 16, a helyszín pedig a KTTV Studios.

A Muse ezzel a produkcióval lett harmadik egy brit tehetségkutatón. Hát, ennek is bőven több mint 20 éve: a felvétel 1994. november 26-án készült.

Billie Joe Armstrong (igen, a Green Day-ből) sem annyira büszkélkedik régi felvételeivel… és szinte biztos, hogy nem ezt hallgatja vissza a karácsonyi készülődésben. Idén sem.

A Korn későbbi tagjai – Munky, Fieldy és az akkori dobos David Silveria – a Los Angelesi rendőrség rövidítését viselő zenekarban, az L.A.P.D.-ben zúztak a kilencvenes évek elején. Egy albumuk megjelent Who’s Laughing Now címmel, aztán fel is oszlottak.

A Nine Inch Nails előtt Trent Reznor úgy öltözködött, mintha csak egy drogdíler lenne a Miami Vice-ból. A dolog nyilván nem öncélú volt: akkoriban egy clevelandi zenekarral, az Exotic Birds-el nyomult… hát, valahogy így.

A Bullet For My Valentine egy ritka felvételen abból az időszakból, amikor még Jeff Killed John volt a nevük.

Don Brocóék biztosan élvezték ennek az alacsony (na jó, nagyon alacsony) költségvetésű videónak a forgatását a Thug Workout című számhoz. Mi elsőre azt hittük, ez csak paródia, de nem – teljesen komolyan gondolták.

Régi reklám a Halestormmal:

A No Doubt 1990-ben a The Gig című tévéműsorban vesztette el tévés szereplés-szüzességét (gyanítjuk, hogy Gwen Stefani akkor már másmilyen értelemben is átesett ezen az “elvesztésen”).

És végül: a doboknál egy David nevű fiatalembert hallhatsz (mert látni több okból sem nagyon lehet) a 31 éves felvételen. Vajon mi lehet a sráccal azóta… csak vicceltünk, természetesen mindannyian tudjuk, ki Dave Grohl, és hol tart most. Azt viszont elképesztő hallani, mennyire tehetséges volt már egész fiatalon.

Forrás: Teamrock.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés