Ebben a gyülekezetben heavy metallal is szólnak a hívekhez

Bizony, jól olvastad a címben: van egy olyan egyház valahol a brazíliai Sao Paolóban, ahol az istentiszteletek a heavy metallal együtt teljesek, sőt, nemcsak az a normális, hogy ilyen zene szól, hanem az is, hogy a hívek átadják magukat a ritmusnak és headbangelésbe kezdenek. A Crash Church-nél tényleg nem az ördögtől való muzsikának számít a heavy metal! Ezt megerősíti a gyülekezet lelkipásztora, Pastor Antônio Carlos Batista is, aki a hívekhez hasonlóan tetovált, több piercinggel büszkélkedő úriember.

Hirdetés

Vallási kegytárgyak helyett a vagány öltözködést és a hosszú hajat részesíti előnyben – farmerben, pólóban, sportcipőben prédikál -, és az istentiszteleteken az ige ismertetése, majd a prédikációk közt számára is természetes a heavy metal dalok megszólalása.

Crash-Church-heavy-metal-600x400

Az atya nemcsak lelkipásztor, hanem egyben a Crash Chruch egyház egyik alapítója is. 1998-ban hozták létre ezt a vallási csoportot, és bár Batista atya elmondása szerint akkoriban még nem is volt annyira oda a heavy metal zenéért, azt mondja, történt vele valami, ami felülírta addigi nézeteit: kapott egy üzenetet Istentől, hogy térítse meg a rockereket.

Crash-Church-heavy-metal5-600x372

A gyülekezetet persze támadják mindkét oldalról: a hagyományos egyházak szerint az ördög imádói, a heavy metal rajongók egy része szerint viszont túl szelídek.

Crash-Church-heavy-metal3-600x450

Crash-Church-heavy-metal2-600x338

A Crush Church főleg a közösség tagjainak adományaiból tartja fenn magát, ahogy az atya zenekara, az Antidemon is – utóbbiak már 30 országban jártak, Isten igéjét hirdetve, a maguk módján. Pillants bele az egyik szertartásukba itt:

Egyébként nem ők az egyetlen olyan vallásos csoport, akik heavy metallal is szólnak a hívekhez: Dél-Amerikában például a kolumbiai Bogotában található Pantokrator egyház is ezt a zenei irányzatot részesíti előnyben istentiszteletein.

Forrás: Odditycentral.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés