Emberrablás miatt ül előzetesben a legelátkozottabbnak tartott zenekar

A lengyel Decapitated zenekar épp Amerikában turnézik, vagyis hogy turnézna, ha egy váratlan incidens nem jött volna közbe. Történt ugyanis, hogy még szeptember elsején a Washington állambeli Spokane-ban az ottani fellépésüket követően a bandával időzött egy hölgy. Hogy pontosan mi történt, azt nem tudjuk, de az tény, hogy a szállásukon is megfordult. Nem sokkal később pedig emberrablással vádolta meg a bandát és fel is jelentette őket.

Hirdetés

A zenekart hat koncerttel később most szombaton a kaliforniai Santa Anában vették őrizetbe. Ügyvédjük, Steve Graham szerint Michal Lysejko, Waclaw J. Kieltyka, Rafal Piotrowski és Hubert Wiecek mindenben együttműködnek a hatóságokkal. A zenészek továbbá szemtanúkkal és biztonsági kamerák felvételeivel is tudják igazolni, hogy békésen váltak el a hölgytől, szóval nem történt emberrablás. Azonban a két állam közti nehézkes kommunikáció miatt sanszos, hogy egy ideig még börtönben maradnak – ami aggasztó hír azoknak, akik már megvették jegyeiket a death metal banda további észak-amerikai koncertjeire.

decapitated charged kidnapping

A Decapitatedet sokan a világ legelátkozottabb zenekarának tartják. Nem alaptalanul: egyik csapás a másik után érte és éri őket. Az első 10 éve, 2007-ben az orosz és fehérorosz határon történt, amikor egy teherautóval karamboloztak. Dobosuk meghalt, énekesük pedig maradandó sérüléseket szenvedett egy orvosi műhiba miatt, és rehabilitálása a mai napig tart – írja az Index. A gitáros nem nyugodott bele a történtekbe, és abba, hogy ennyi volt a bandának. Később bejelentette, hogy új tagokkal folytatja a zenekart. Össze is álltak az új csapattal, megjelent az első lemezük, és épp ezzel indultak turnézni 2011-ben, amikor jött a következő veszélyes helyzet. A lengyel LOT légitársaság egyik repülőgépével tértek haza, és a gépnek beragadt a futóműve, így az a hasán volt kénytelen landolni. 2014 októberében pedig Amerikában turnéztak, amikor karamboloztak, és két tag átmenetileg kórházba került. Szóval mi nem lennénk meglepve, ha mind az utakon, mind a reptereken mindenki messziről kerülné a Decapitated zenekart – mármint persze azután, hogy ismét szabadlábra helyezik őket.

Forrás: Rollingstone.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés